הכירו את הקייל- זה בריא לכם

מאת    [ 10/03/2015 ] 
פורסם ע"י מלון קלאב רמון מצפה רמון.

הוא עשה עלייה רק לאחרונה אבל תופס פופולאריות ותאוצה רבה בקרב רבים. יש לו יתרונות רבים וטעם נרכש, אבל אין ספק שהקייל הוא אחד מן הירקות הפופולאריים ביותר שאם עדין לא שמעתם עליהם הגיע הזמן לבדוק כיצד כרוב-העל הזה יכול לשנות גם את התזונה היום יומית שלכם. מערכת מלב"י מרחיבה על יתרונות הקייל.




מערכת מלבי
הקייל נמכר בתפוצה נרחבת וניתן להשיג אותו הן בשווקי המזון והן במרכולים וברשתות הסופר מרקט. הוא שייך למשפחת הירקות הירוקים הכוללת גם את הכרובית והברוקולי, הוא עשיר מאד ברכיבים תזונתיים והפך אט אט לסוג של תחליף ברוקולי עבור רבים שמחפשים את יתרונות הברוקולי אך לא ששים לטעמו. עבורם במיוחד הקייל מציע סוג של אופציה תזונתית שתיתן לכם רבים מרכיבי התזונה העשירים של הברוקולי אך עם מרקם ספוגי של ירק הדומה יותר לכרוב.

ערכים תזונתיים בקייל למאה גרם מתוך מאגר הנתונים של משרד החקלאות האמריקני
מים - 118.56 גרם
קלוריות - 36 קק"ל
חלבון -2.47 גרם
שומנים - 0.52 גרם
פחמימות -  7.32 גרם
סיבים תזונתיים 2.6 גרם
 מינרלים
מנגן - 0.54 מ"ג
נחושת - 0.20 מ"ג
סידן -94 מ"ג
אשלגן - 296 מ"ג
ברזל - 1.17 מ"ג
מגנזיום - 23 מ"ג
זרחן - 36 מ"ג
אבץ - 0.31 מ"ג

ויטמינים מסיסים במים
ויטמין סי -  53.3 מ"ג
ויטמין  בי 6 - 0.179 -  מ"ג
תיאמין (ויטמין בי 1) - 0.069 מ"ג
ריבופלבין (ויטמין בי 2 )  - 0.091 מ"ג
ניאצין (ויטמין בי 3 ) - 0.065  מ"ג
חומצה פולית -  17 מק"ג
ויטמין B12  - אין

ויטמינים מסיסי שומן
ויטמין קיי -  1062.1 מק"ג
ויטמין 17,707.3 AIU (יחידות בינלאומיות)
ויטמין E (אלפא-טוקופרול) - 1.10 מ"ג
ויטמין D  - אין

שומנים
חומצות שומן רוויות - 0.068 גרם
חומצות שומן חד-בלתי רוויות -  0.039 גרם
חומצות שומן רב-בלתי רוויות -  0.251 גרם
כולסטרול - אין



כמו רבים מבני משפחתו גם הקייל יכול מאד לסייע בהורדת כולסטרול באמצעות הנטייה של הסיבים התזונתיים של לספוח אליהם חומצות מרה ולסייע בפליטתן מהגוף. הדרך המומלצת ביותר לצורך קייל היא דווקא באופן מבושל ולא טרי, פירוק של הרכיבים התזונתיים שלו בתוך בישול קל כגון אידוי מנצל את יתרונותיו בדרך הטובה ביותר לצריכה ולמקסום פעילותו בגופנו.
חלק מן הרכיבים בקייל, נחשבים לרכיבים אשר כבר יש עדויות ראשונית לגביהם על היכולת שלהם לסייע לגוף למנוע הופעת מחלות סרטניות. אלו קשורים לתכולת הגלוקוזילאטים ולתכולת הקרוטנואידים והפלבנואידים. הגלוקוזילאטים מומרים בגוף והופכים לחומרים מונעי סרטן. 

Share:

0 תגובות