נבטי ברוקולי מסייעים בסילוק רעלים ומזהמים סביבתיים

תזונה המבוססת על מזון טבעי, מלא, מגידול אורגני היא אחת הדרכים היעילות להשגת בריאות אופטימאלית. הנבטים הם בעלי ערכים תזונתיים גבוהים ותועלתם רבה במניעת מחלות ובטיפול בהן. קיימים מספר סוגי נבטים והמובילים הם: נבטי ברוקולי, חמניות וגרגיר הנחלים.


לתפרחת הברוקולי ולנבטי הברוקולי מיוחסים יתרונות בריאותיים רבים. מספר מחקרים הוכיחו כי לחומרים הנמצאים בברוקולי יכולת למנוע
מספרמחלות ותופעות כמו: מחלות לב, סרטן, דלקת מפרקים ניוונית (OA), יתר לחץ דם, נזקי קרינת שמש, כיבים במערכת העיכול, סוכרת, אלרגיות.
לאחרונה נמצא, כי נבטי ברוקולי יכולים לעזור גם במניעת נזקים הנגרמים מחשיפה לרעלים ולמזהמים סביבתיים.




ממצאים אלה דווחו לאחרונה על ידי המגזין "טיים" בעקבות מחקר שנערך בסין, במשך כשלושה חודשים בו נטלו חלק 300 גברים ונשיםהמתגוררים באחד האזורים המזוהמים ביותר בסין.

לדברי החוקרים החומר סולפוראפאן (sulforaphane) מאיץ את יכולתו של הגוף לסלק רעלים ממזהמים שונים. החוקרים מצאו כי בקבוצת הניסוי, שקיבלה אבקת נבט ברוקולי, נצפתה הפרשה מוגברת של שני חומרים מסרטנים – בנזן (61%) ואקרולאין (23%).

בנזן נמצא בעשן המכוניות ובזיהום תעשייתי, ניתן לקבל אותו גם ממשקאות מוגזים בהם קיים חומר בשם "מלח בנזואט", המשמש כחומר משמר. אקרולאין נוצר מהתפרקות של מזהמים ביתיים שונים.

ראוי לציין, כי בנבטי הברוקולי קיים ריכוז גבוה של חומרים משפרי בריאות מאשר בירק הבוגר. בנוסף, הנבטים מתאימים למי שלא אוהב את טעם הברוקולי. אין צורך לבשל אותם והם מתאימים כתוספת לסלט, למיץ, או לכריך.

גרגיר הנחלים מכיל שפע של ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון. בין יתרונותיו הבריאותיים, שאוששו בכמה מחקרים: חיזוק עצמות, מניעת אנמיה מחוסר ברזל, הקטנת נזקים למערכת העצבים, טיפול בזיהומים, סיוע בשמירה על בריאות רקמת החיבור.
חומר הנמצא בגרגיר הנחלים (isothiocyanate phenylethyl) נמצא כמדכא התפתחות תאי סרטן שד ומונע נזק לדנ"א בתאים בדיוק כמו נבטי ברוקולי.

מקור: מאמר של דר' מרקולה:

 נכתב ע"י צביקה קורן
טלפון: 054-4258544

Share:

0 תגובות