הידע על מהי תזונה נבונה כבסיס לבחירות התזונתיות היומיומיות שלנו

מאת    [ 20/12/2015 ] 
מילים במאמר: 429   [ נצפה 781 פעמים ]

במאמרים האחרונים התמקדתי באימון תזונה ובאכילה רגשית
בקשר שבין מה אני מרגיש, מרגישה למה אני רוצה לאכול באותו הרגע.
הרגשתי שחשוב שתדעו קצת על המזון שלנו, ידע זה כוח כך אומרים ואם נדע אז נבחר בין טוב לרע....
אז הנה עשר עובדות חשובות על מזון.



    • נמצא קשר ישיר בין תפריט עתיר שומנים, מלח וסוכר לבין סיכון גובר למחלות לב וכלי דם. 

    •  משערים שבממוצע אפשר למנוע שליש ממחלות הסרטן באמצעות שינויים בתזונה. יש בכוחו של תפריט דל שומן ועשיר בסיבים תזונתיים ובדגנים מלאים למנוע מספר סוגים של סרטן, ביניהם סרטן המעי, הקיבה והשד. 

    • ממוחי פוריות רבים מאמינים שתזונה לקויה ועתירת שומן, סוכר ומזון מעובד ותעשייתי החסר במרכיבים תזונתיים החיונים לפוריות, יכולה להוביל לחוסר פוריות ולהגביר את הסיכוי להפלות. 

    •  תפריט עתיר שומן, סוכר ומלח מוביל לעלייה במשקל ומעלה את הסיכון להשמנת יתר.נשיאת משקל עודף לא רק מגבירה את הסיכון למחלות לב, סוכרת סרטן וחוסר פוריות, אלה שיש לה קשר לעייפות, הערכה עצמית נמוכה ותפקוד רע מבחינה נפשית וגופנית.
    •  תזונה לקויה מגבירה את הסכנה ללקות בדיכאון ומצבי רוח. היא קשורה גם לתסמונת קדם-וסתית, חשק לאוכל ולחרדה. 

    • תפריט עמוס בתוספים כימיים, חומרים משמרים וסוכר לבן יכול לגרום ליכולת ריכוז נמוכה, פעלתנות יתר ותוקפנות. אוכל מתוק בבוקר הוא אחד הגורמים לילדים שובבים בכיתה. (:   . הסיבה ? במאכלים עתירי סוכר ותוספי מזון אין כרום, מינרל שמורחק בתהליך הזיקוק שלהם. כרום נחוץ לבקרה על רמות הסוכר בדם: כשרמות אלה יוצאות משליטה הן עלולות לעורר את ההפרעות ההתנהגותיות שהוזכרו. 

    •  תפריט דל במרכיב חיוני כמו סידן ( טחינה, סרדינים, סויה וכו..) מגביר את הסיכון לעצמות חלשות או פריכות- מצב שידוע בשם אוסטיאופורוזיס. 

    •  תפריט דל במרכיבים מזינים יוצר עומס עצום על הכבד. הכבד חיוני לשם עיכול נכון ולספיגת ויטמינים ומינרלים הכרחיים. לבריאות אופטימלית אתם זקוקים לכך שהכבד שלכם יהיה בשיאו. הכבד לא יכול להתמודד עם כמויות גדולות של שומן רווי ואלכוהול וזה עלול להוביל לבעיות הכבד ובכליות, כמו מחלת כליות ושחמת כבד. 

    •  תפריט עשיר מדיי בסוכר יכול להוביל ליותר מדי גלוקוז בתוך הגוף שלכם. כמות רבה מדי של גלוקוז בדם מצביעה על התפתחות של בעיות ברמת הסוכר בדם, כמו סכרת לא עלינו. הסימנים שלה הם צמא, צורך תכוף להשתין בגלל עודף גלוקוז, בעיות ראייה, עייפות וזיהומים חוזרים ונשנים. 

    •  אם התפריט שלכם דל הוא עלול לסכן את המערכת החיסונית שלכם ולגרום לכם להיות חשופים יותר להצטננות, שפעת ובריאות לקויה. אנחנו זקוקים לצריכה קבועה ומאוזנת של ויטמינים ומינרלים כדי להבטיח שהמערכת החיסונית שלנו תפעל כשורה וכדי לספק הכנה מזיהומים ומחלות.
לסיכום ידע הוא כוח, וכשאנו יודעים קל לנו לבחור נכון עבורנו ולהיות בשליטה.
השבוע ציינתי מה הם עשר המזונות שכדאי ומומלץ להתרחק מהם שבוע הבא אפרסם המלצות לאורח חיים בריא.עד כאן שלכם קרן נעים

Share:

0 תגובות